Olvasási idő: 9 perc

Fjällräven Classic 2. nap Singi-Sälka

Indul a nap, reggeli táborrutin: ébresztő reggel 7 körül, mosakodás, reggeli, fekhely és a felszerelés elcsomagolása, sátorszárítás, sátorbontás-csomagolás, indulás – kötött sorrendben.

Először itt találkoztunk lemminggel
Először itt találkoztunk lemminggel

Ezen a napon elhagyjuk a Dag Hammarskjöld Nobel-békedíjasról elnevezett utat és addig járt völgyünkön át belefutunk a Kungsleden-be, a Királyok Útjába. Kora délelőtt már Singiben vagyunk, ahol „mindig fúj a szél”.

Valóban fúj, itt is és úgy általában amikor ilyen széles szélcsatornákban haladunk. Pecsételést követően kapunk egy kis souvas-t, vagyis pitába csomagolt krumplipürés, áfonyalekváros rénszarvashúst, mellé kávé vagy tea ízlés szerint. Aki szereti a IKEA-féle svéd gasztronómiát, a Fjällräven Classic-on is finomakat fog enni.

A mindennapos instant kaját (a képen) jól kiegészítették az ellenőrzőpontokon kapott finomságok
A mindennapos instant kaját (a képen) jól kiegészítették az ellenőrzőpontokon kapott finomságok

Minden nap kaptunk  valami kisebb-nagyobb finomságot a rendezőktől. Első nap pogácsát, második nap az említett souvas-t, a későbbiekben pedig palacsintát és muffint. Ezeket helyben készítették külön konyhasátrakban a semmi közepén. Második ellenőrzőpontunk Singi például: körülbelül három, a svéd turistaszövetség azaz az STF, menedékházaiból és a hozzájuk tartozó épületekből álló (fatároló, budik) kis mini falu, mely kiegészült a Fjällräven Classic rendezői sátraival.

Tipp: Egy kis „hazai” mindig színt visz az étkezésekbe. Csomagolj az útra egy kis csokit, diákcsemegét vagy egyéb finomságot!

Sälka

Sälka-ig szomorkás időben bandukolunk, kíváncsian várva a szaunázási és az esetleges zuhanyozási lehetőséget. Mert itt nem csak a készleteket tölthetjük után, de ilyen sarkköri luxussal is kecsegtetnek minket a rendezők. Fürdési lehetőség a patakban, mely a menedékházaktól és a szaunától nem messze kanyarog. A szaunából alkalmasint – több-kevesebb ruhában – ki-kiszalad valaki és beleveti magát a patakba. A millió szúnyog okozta kellemetlenséget és az átöltözés, fürdés, felöltözés procedúráját is beleszámítva végül itt nem élünk a kínálkozó lehetőséggel, hanem folytatjuk utunkat.

A sälka-i turistaházak
A sälka-i menedékházak

Sok-sok keresgélés után egy kissé lejtős de gyönyörű helyen tábort ütünk. Második napunk végére értünk, a felszerelésünk egyelőre jól vizsgázott, fizikailag és mentálisan is kifejezetten jól érezzük magunkat. Holnap a túra legnehezebb része áll előttünk az 1140 méter magas Tjäktja-hágóval.

Tetszett? Akkor oszd meg természetjáró barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük